Minder dan 7 uur per nacht slapen heeft ernstige gevolgen voor ons lichaam: dit zijn ze

Weinig of slecht slapen schaadt ons lichaam en niet alleen vanuit het oogpunt van gemoedstoestand of energieverbruik, er zijn andere problemen die het gebrek aan slaap kunnen veroorzaken. Een volwassene zou gemiddeld tussen de 7 en 9 uur per nacht moeten slapen, maar helaas slapen de meeste mensen minder of vinden het niet belangrijk om al die tijd te rusten, omdat ze zich altijd fit voelen. In werkelijkheid speelt slaap een fundamentele rol bij het gezond functioneren van ons lichaam en leidt te weinig slaap tot ernstige gevolgen.

Niet goed slapen kan leiden tot gewichtstoename: slaap werkt op verschillende functies van ons lichaam, een van deze heeft te maken met de moleculen die het hongergevoel reguleren. Minder slapen zorgt ervoor dat je vaker honger hebt, vooral suikers en vetten die het lichaam vraagt. Op de volgende pagina kan je lezen wat te weinig slapen nog meer voor ernstige effecten heeft voor je lichaam. Het is belangrijk dat je ze allemaal goed door leest en voor jezelf bepaalt aan welke punten je niet en wel voldoet.