Drie doden en meerdere gewonden bij steekincident in Duitse Würzburg

In de Duitse Würzburg zijn vrijdag enkele mensen overleden en raakten enkele anderen gewoon bij een steekincident in het centrum. De politie sloot delen van het centrum af. Een dader werd gearresteerd, naar verluidt nadat deze persoon door een agent in zijn been werd geschoten. Volgens ooggetuigen begon de man plotseling op voorbijgangers in te steken in de binnenstad van Würzburg. De politie meldt dat er drie doden en meerdere gewonden zijn gevallen. Op social media gaan beelden rond van het incident.

Te zien is hoe een man op blote voeten en met een mondkapje voor rondzwaait met een groot mes. Omstanders op het plein bewapenen zich met stoelen en een bezem en proberen de man te overmeesteren. Hij werpt nog één keer zijn mes, maar mist. Dan komt de politie aanrijden. De verdachte is een 24-jarige Somaliër die in de Beierse stad woont. Hij zou niet in levensgevaar zijn. Over het motief van de dader is nog niets bekendgemaakt. Volgens media was hij psychisch gestoord.