Dit is de échte reden waarom Berghuis wegging uit de Feyenoord-chat

Deze week ontstond er veel controversie nadat er chatberichten uit de Feyenoord-selectiechat lekten. Steven Berghuis maakt namelijk elk moment de controversiële overstap naar aartsrivaal Ajax en daar leken zijn, inmiddels voormalig, teamgenoten niet heel blij mee. Langzaam wordt er meer duidelijk over het incident.

Chatberichten

Nadat deze week het verhaal naar buiten kwam dat Berghuis op het punt staat om over te stappen naar Ajax, lekten er chatberichten uit de Feyenoord-appgroep. In de berichten, die je hieronder kunt zien, is te lezen hoe Berghuis de chat verlaat en hoe zijn teamgenoten hierop reageren. Deze leken lacherig Berghuis te feliciteren met zijn transfer: “Jij ook succes man”.

Reden Berghuis

Nu schrijft het Algemeen Dagblad dat Berghuis vertrok uit de groepsapp omdat hij een nieuw nummer moest nemen. De voetballer werd namelijk lastiggevallen door supporters die hem vervelende berichten stuurden, waarschijnlijk vanwege zijn transfer. Ook Jens Toornstra moest zijn nummer vervangen nadat de chats gelekt werden, door vermoedelijk een jeugdspeler. De speler zou pas net in de chat zitten, waardoor de nummers in de screenshot ook niet zijn opgeslagen.