Dit weten we over Delano G., de vermoedelijke schutter van aanslag op Peter R. de Vries

Er wordt steeds meer bekend over Delano G., de vermoedelijke schutter van de aanslag op Peter R. de Vries. Hij zat al eerder vast en zou banden hebben met de ‘moordbende’ van Ridouan Taghi.
De 21-jarige Delano G. kwam al meermaals in aanraking met de politie, meldt de NOS. Zo is hij op 17-jarige leeftijd veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie. Hij pleegde tweemaal een gewelddadige straatroof. Ook werd hij veroordeeld vanwege afpersing, vijf woninginbraken, één poging daartoe en openlijke geweldpleging. Als minderjarige stond hij onder toezicht van de jeugdreclassering.

Er is een opvallend verband tussen Delano G. en Ridouan Taghi. G. is namelijk een volle neef van Jaouad ‘Joey’ W., hoofdverdachte in het zogeheten 26Koper-proces. In die zaak, een voorloper van het Marengo-proces, werd gekeken naar de ‘moordbende’ van Ridouan Taghi. Dat melden meerdere bronnen uit de directe omgeving van G. waarmee De Telegraaf contact heeft gehad. Opsporingsbronnen bevestigen de familiaire band. Hier wordt in het onderzoek naar de aanslag nadrukkelijk naar gekeken.