Neef Taghi opgepakt tijdens bezoek in gevangenis! “Grote ontsnapping plannen”

Advocaat Youssef Taghi is tijdens een bezoek aan zijn neef Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught aangehouden. Dit op verdenking van informatie doorspelen.

Neef Taghi opgepakt

De advocaat wordt ook verdacht samen met zijn neef die vast zit een plan voor een grote en gewelddadige ontsnapping uit de EBI te hebben besproken, zo meldt AD en politie.

De politie heeft ook invallen gedaan in zijn kantoor en woning. Ze hebben notitieboekjes, digitale gegevensdragers en notities in beslag genomen.

Advocaat

Ook hebben ze de cel van Ridouan Taghi goed doorzocht. Youssef Taghi kreeg vanwege zijn beroep als advocaat vrije toegang tot de hoofdverdachte. OM had had hier bezwaar tegen omdat de advocaat ook familie is.

OM diende daarom een klacht in maar deze werden afgewezen, waardoor Youssef Taghi gewoon toegang kreeg tot de EBI. De politie kreeg echter tips dat Ridouan Taghi vanuit zijn cel een criminele organisatie zou aansturen. Zij onderschepten gedecodeerde berichten via Sky-telefoons en uit berichten is gebleken dat Taghi’s neef zou fungeren als boodschapper naar de buitenwereld.

“Grote ontsnapping plannen”

Via opsporingsmiddelen werden veel gesprekken afgeluisterd, en zo kon de neef van Taghi worden opgepakt. Politie: ,,Het gevoel dat we daarbij kregen werd steeds slechter. Het werd zó geniepig gedaan. Aantekeningen op schrijfblokjes die tegen het glas in de spreekruimte werden gehouden en meteen werden doorgekrast.”

“Wat ook duidelijk werd is dat Taghi bezig was een gewelddadige ontsnappingspoging te plannen. Op een zittingsdag van het proces tijdens het vervoer of vanuit de EBI is nog niet duidelijk.”

Hieronder de gevangenis EBI en de ontsnapping