Eva Jinek zet principes opzij: “Voor 11 miljoen zou ik heel veel slikken!”

Eva Jinek heeft natuurlijk financieel gezien een hele goede keuze gemaakt om over te stappen naar RTL. Ze zou hier jaarlijks een lekker salaris van 1,2 miljoen euro krijgen. En dat voor een parttime baan. Ze kocht direct een miljoenen boerderij en zei: “Wat ik nu voel is: ik kan de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen. En daarmee kan ik Pax iets nalaten.” Een beetje financieel nadenken in het leven is natuurlijk nooit verkeerd en Pax zal haar later vast heel dankbaar zijn. Maar wat ze gisteren zei wringt bij veel kijkers toch wel een beetje. Het ging namelijk over het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona waaraan een ontslagvergoeding van 11 á 12 miljoen vast zit. Hélène Hendriks begrijpt niet dat Koeman zó met zich laat sollen: “Geld is belangrijk, dat begrijp ik heus wel, maar volgens mij is Koeman allang binnen. Je laat toch niet met je piepelen?

Jinek gaat voor het geld!

Maar mevrouw Jinek staat er overduidelijk anders in. Ze zegt: “Ehh, ik denk voor elf miljoen euro… Dan kun je de toekomst van je kinderen veiligstellen, van je kleinkinderen en je achterkleinkinderen en ook nog al hun kinderen en neven en nichten. Dat je dan wel even wat gaat slikken. Ik denk dat dat het is, Hélène.” Jack van Gelder laat weten dat hij vindt dat Jinek haar principes dus overboord zou gooien voor geld. Hij zegt: “Ja, dat is geen principe. Dat vind ik geen principes.