Op1 gast haalt vernietigend uit naar voorstander vuurwerkverbod – “Dikke bal gehakt”

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, is blij met het afgekondigde vuurwerkverbod. Hij werd gister tijdens een uitzending van Op1 aangevallen door een Haagse vuurwerkhandelaar: “Dikke bal gehakt!”

Talkshow

De Haagse vuurwerkhandelaar Michel Adam was gisteren te gast bij de talkshow. Hij sprak over het feit dat er tijdens de aankomende jaarwisseling een vuurwerkverbod wordt afgekondigd. De voorzitter van het veiligheidsberaad, Hubert Bruls, die zelf niet aanwezig was, zei hier het volgende over: “Als je vuurwerk laat ontsteken, gaan mensen toch naar buiten toe en komen ze bij elkaar.”

Zoals je je kan voorstellen ergert Michel zich aan deze uitspraak: “Ik geloof dat de burgemeester er tegenin is gegaan, hè? Ik word een beetje moe van die Bruls, die dikke bal gehakt. Die probeert altijd alles tegen te gaan. Die gaat volgens mij met 26 oliebollen zitten van: even kijken of we die gasten van het vuurwerk nog even kunnen pakken. Hij begint op de helft van het jaar al.”

Ongemakkelijkheid

Hoewel de ongemakkelijkheid voelbaar is aan de tafel, konden enkele van de gasten hun lach niet onderdrukken. Diederik Gommers slikte zijn lach snel in, net als Thomas van Groningen. Bekijk het fragment in de video op de volgende pagina: