Als je dacht dat de Rotterdamse rellen erg waren. Brussel gaat alles 10x harder

Tienduizenden betogers zijn gisteren in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo’n 35.000 mensen. De betogingsmars – ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt – begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal mensen werd gearresteerd. De hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.

Vanwege de grote opkomst werd de start van de betoging vervroegd, van 14 uur naar 13.30 uur. Om 14 uur werd alle verkeer afgesloten op de kleine ring, zowel bovengronds als ondergronds. Betogers hadden borden en spandoeken mee met opschriften als “En dan nu een vaccin tegen politieke immoraliteit” en “Generatie QR”. Slogans als “vrijheid!” werden gescandeerd. Slechts weinig mensen droegen een mondmasker. Bekijk de beelden op de volgende pagina: