Oostenrijkse vrouw in Hurghada aangevallen door een haai in de Rode Zee en is overleden

In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada is een 68-jarige Oostenrijkse vrouw gestorven na een aanval van een haai. De vrouw was aan het zwemmen toen ze door het dier werd aangevallen. Ze raakte in shock en overleed in het ziekenhuis. De vrouw zou bij de aanval een arm en een been hebben verloren. Het slachtoffer was getrouwd met een Egyptenaar en in Hurghada aan de Rode Zee hebben gewoond. Toeristen waren op het strand en op een steiger aanwezig toen de aanval van de haai gebeurde en hebben deze ook gevolgd.

Op een video van het incident is te zien hoe de vrouw in roodgekleurd water zich in veiligheid probeert te brengen. Ondertussen proberen mannen op een steiger haar met een touw uit het water te trekken. Let op, de beelden van de gebeurtenis kunnen als schokkend worden ervaren. De Rode Zee is een populaire bestemming voor duikers een snorkelaars. Dodelijke aanvallen van haaien komen zelden voor maar ze gebeuren wel. In 2018 stierf een toerist uit Tsjechi√ę, net als een Duitse personen in 2015 en 2010. Beetje oppassen dus als je in de Rode Zee gaat dobberen.