Man negeert “niet aanraken” bordje op aquarium van de haai en berouwt zich meteen dat hij toch op het glas klopte.

De hele dag lang worden we geconfronteerd met bordjes met instructies wat we wel en niet mogen doen. Autorijden betekent dat we aandacht moeten besteden aan talrijke verkeersborden die aangeven wanneer we moeten stoppen en hoe snel we mogen rijden. Deze instructies niet volgen kan desastreuse gevolgen hebben.

Naast deze bordjes die we dagelijks tegenkomen, zijn er ook signalen die ons waarschuwen voor potentieel gevaarlijke dingen. Denk maar aan “Niet betreden” en “Niet aanraken.” Maar soms worden we in de verleiding gebracht om toch precies het tegenovergestelde te doen. Het is de natuur van de mens om dingen te doen die we eigenlijk niet mogen.

Als het bordje zegt “Niet betreden” wil je meteen weten wat er achter die deur schuilt. Waarschuwingen, vooral vage, doen ons afvragen waar we dan tegen beschermd moeten worden.

Sommige mensen, zoals de man in de onderstaande video, kunnen gewoon niet weerstaan aan dat soort nieuwsgierigheid. Ze moeten de regels gewoon verbreken en het toch proberen. Terwijl hij het International Spy Museum bezocht, kwam hij voorbij het virtuele haaienaquarium. Er hangt een “Niet aanraken” bordje wat hij besluit te negeren. De eerste tik wekt geen reactie op van de haai, dus tikt hij nog eens. De tweede keer lokte echter heel andere resultaten uit. Dat had hij niet verwacht!

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met iedereen die vandaag een glimlach kan gebruiken!