Enorme Python in Florida gevangen. Als ze hem openhalen kunnen ze hun ogen niet geloven

In de Amerikaanse staat Florida hebben ze het niet zo op de Burmese python, een van de langste slangen ter wereld die wel 6 meter kan worden. Deze slang leeft lang en zorgt snel voor nakomelingen, waardoor deze slang een vaste bewoner is geworden van het Everglades National Park. En dat wil men juist niet, want de slang is een bedreiging voor de dieren die normaal gesproken thuishoren in de Everglades.

En een voorbeeld zien we in deze video van mensen die een levende Burmese python van ruim 5,4 meter hebben gevonden. Duidelijk was dat het dier zich aan iets te goed had gedaan. Volgens de wet moest de slang geëuthanaseerd worden en daarna kon men kijken wat er op het menu had gestaan. En dat bleek een alligator van 1,5 meter te zijn. Moet een flinke hap zijn geweest.