Passagier opent deur nooduitgang vlak voordat het vliegtuig in Zuid-Korea landt

In de wereld van de luchtvaart zijn er talloze mythes en misvattingen die de ronde doen. Een van de meest hardnekkige is het idee dat een passagier de nooddeur van een vliegtuig in de lucht niet zou kunnen openen. Deze mythe is al vele jaren een bron van speculatie. Normaal gesproken als je op een bepaalde hoogte bent kan je inderdaad de nooddeur niet openen.

Maar als je op een gegeven moment laag genoeg bent is de druk net laag genoeg om de nooddeuren wel te kunnen openen. Een passagier uit Zuid Korea besloot net voor de landing, 200 meter in de lucht, de nooddeur te openen. Gelukkig zijn er geen ernstige verwondingen gemeld, maar enkele mensen raakten in paniek en ondervonden ademhalingsproblemen. Volgens de brandweer zijn negen personen naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling. Bekijk de beelden hieronder: