Tijdens een potje tennis breken de vliezen

Vóór we je een video laten zien, laten we je kort kennismaken met wat biologie. Gedurende een zwangerschap wordt de baby omringd door membranen die het vruchtwater vasthouden. Wanneer deze membranen breken, wordt het vruchtwater vrijgegeven. Het breken van deze membranen markeert het begin van een opwindende periode. Ongeveer 60 procent van de zwangere vrouwen krijgt spontane weeën binnen 24 uur na het breken van de membranen, en bij 90 procent begint de bevalling vanzelf binnen 48 uur.

Het moment waarop de membranen breken is altijd belangrijk, want dat wil je liever niet laten gebeuren in de auto of op je eigen bank. Dit was echter niet het geval voor een vrouw in Downers Grove, Illinois, die 38 weken zwanger was. Haar membranen braken terwijl ze een spelletje Pickleball speelde, een sport afgeleid van tennis. Of de toekomstige moeder het spelletje heeft kunnen afmaken, is niet bekend. Bekijk de beelden hieronder: