Deze gorilla verovert het internet. Als hij zich omdraait begrijp je meteen waarom

Net zoals kleine kinderen hun ouders imiteren, komt dit gedrag ook bij dieren voor. Een dolfijn zal elke beweging van zijn trainer volgen en ook een hond zal nauwgezet de instructies en het gedrag van zijn baasje nabootsen. Maar wat met dieren in een dierentuin?

Het verblijf van gorilla’s is altijd een geweldige trekpleister in een dierentuin en dat heeft wellicht te maken met het feit dat ze zo dicht tegen ons aanleunen. Maar er bestaat een gorilla waar heel de wereld over praat

Zijn naam is Ambam en hij woont in het Port Lympne Wild Animal Park in Kent, Engeland. Hij is omwille van een trucje een internationale sensatie geworden. Het is een eenvoudige truc die wij mensen elke dag zonder nadenken doen. Zelfs peuters kunnen het …

Op een dag schokte Ambam wetenschappers en verzorgers doordat hij rechtop begon te lopen. Ambam hield zichzelf dan vast aan een reling om het evenwicht te bewaren. De onderzoekers vermoeden dat hij het gedrag van zijn dierenverzorger probeerde na te bootsen. Als je weet dat gorilla’s voor 95% hetzelfde DNA als mensen hebben, is deze vaststelling niet eens zo verwonderlijk. De beelden werden al gauw opgenomen en dat werd snel op het internet gedeeld.

Vandaag de dag komen mensen uit de hele wereld naar Kent afgereisd om het kunstje van deze gorilla te bewonderen! Het is iets wat je bijna nooit gezien heb. Het zorgt er dan ook voor dat de mensen met open mond blijven kijken. Het is een ware ´´attractie`´ geworden.

DEEL deze adembenemende video met je vrienden en familie. Misschien is het leuk als jullie zelf ook een keer dit prachtige beest in het echt bezoeken. Maken jullie maar geen zorgen want het beest krijgt alle aandacht en wordt zeer goed verzorgd… Bekijk de beelden hieronder: