Volwassene grijpt jongen (16) bij de keel maar weet niet dat hij aan MMA doet

Alex Enlund, voormalig Cage Warriors kampioen deelde gisteren een video, van een 16-jarige jongen genaamd Alex die zichzelf met verve verdedigde, tegen een volwassen man die hem lastig viel. De boodschap van Enlund is duidelijk doe je kinderen op vechtsport.

In de video is te zien dat de man de jongen die eerst kalm blijft lastig valt. Echter als de man doorzet komt de knul in actie en toont zijn MMA en BJJ skills. De man gaat neer maar staat weer op, klaar voor nog een portie afstraffing.

Doe je kinderen op vechtsport

De hardleerse lastpak gaat weer neer tegen de jonge knokker. ,,Volwassen man probeerde 16-jarige meervoudig junior BJJ wereldkampioen aan te vallen”, schrijft Enlund over de jongen die een van zijn leerlingen is. ,,Alex toont kalmte, terughoudendheid en moed om met deze situatie om te gaan.”

,,Laat je kind vechtsporten en vechtsporten beoefenen. Het is onwaarschijnlijk dat ze de pestkop zullen worden vanwege de nederigheid die op matten wordt geleerd”, aldus Enlund die coach is bij Coach bij de bekende gym. Bekijk de beelden hieronder: