4 zussen namen 40 jaar lang dezelfde foto. Probeer niet te huilen wanneer je de laatste ziet

1976

De zussen hadden niet in de gaten dat Nixon zich aan het vervelen was dus ze stonden gewoon gezellig te poseren voor de camera. Ze stonden naast elkaar met de schouders dicht tegen elkaar, terwijl de fotograaf de foto’s maakte. Zoals je kunt zien zijn de foto’s erg mooi en professioneel geworden. Nixon en de zussen en zijn vrouw vonden de foto heel mooi en besloten om ieder jaar tijdens hun familie feestje een dezelfde foto te maken. Ze wilden precies dezelfde filter gebruiken en ze zouden op dezelfde volgorde staan. In principe was de eerste foto in 1974 gemaakt maar deze foto is jammer genoeg gesneuveld, vandaar dat ze bij 1975 zijn gestart met documenteren.

1977

Een artistiek element die in deze foto steeds terug komt is de tijd. We zien in de foto’s van de jongere jaren dat de zussen vrijwel hetzelfde blijven, echter op latere leeftijd merk je wat verandering. Dat is natuurlijk logisch. Wat je ook ziet veranderen is hun manier van kleden. Je ziet dat de kleding stijl ook verandert met de tijd.

1978

Door dit simpel idee van Nixon is er toch veel aandacht van een aantal prominente kunstenaars en grote kunstinstellingen. Nixon heeft een erkenning gekregen voor zijn werk doordat er een expositie van zijn werk in New York in het Museum of Modern Art (MOMA) werd geëxposeerd. De naam van de expositie was: Nicholas Nixon; 40 Jaar van de gezusters Brown. Hoewel hij al in 1974 was begonnen met het maken van de foto’s, heeft hij pas in 2014 het een en ander onthuld.

1979

De foto reportage die Nixon maakte was ontstaan uit verveling vertelde Nixon in een interview. ” We gingen meestal in het weekend op bezoek bij Bebe’s ouders, dat begon op den duur te vervelen. Het verplichte sociale etentje en praatje. Dus ik opperde om iets leuks te doen en dat was foto’s maken.” Toen ze startte met de foto’s was Heather 23, Mimi 15, Bebe 25 en Laurie 21 jaar. Dit was de perfecte leeftijd om de verandering in het ouder worden te documenteren.

Bekijk de rest op de volgende pagina!