Zoom ontzettend populair op mobiele telefoons. Maar wat heb je er aan?

Zoom is een veelzijdige videoconferencing-applicatie die gebruikt kan worden op zowel computers als mobiele apparaten. In deze 500 woorden wil ik graag verkennen voor welke doeleinden Zoom op een telefoon kan worden gebruikt.

Virtuele bijeenkomsten
Zoom is een handig hulpmiddel om virtuele bijeenkomsten te organiseren, bijvoorbeeld als je niet fysiek aanwezig kunt zijn op een bepaalde locatie. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in het buitenland bent voor werk of vakantie en je wilt deelnemen aan een belangrijke vergadering of bijeenkomst. Door Zoom te gebruiken op je telefoon kun je nog steeds deelnemen aan de vergadering en in contact blijven met collega’s en vrienden.

Onderwijs
Zoom wordt ook veel gebruikt in het onderwijs, vooral in tijden van COVID-19. Docenten kunnen virtuele lessen organiseren via Zoom, zodat studenten kunnen deelnemen aan de les vanuit huis of elders. Dit is handig als studenten door ziekte of andere redenen niet fysiek op school kunnen zijn. Door Zoom op je telefoon te gebruiken kun je nog steeds deelnemen aan de les en interactie hebben met de docent en medestudenten.

Interviewen
Zoom is ook een handige tool om interviews te doen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een kandidaat wilt interviewen voor een baan, maar ze niet persoonlijk kunt ontmoeten vanwege de afstand. Door Zoom te gebruiken op je telefoon kun je nog steeds een face-to-face interview afnemen en de kandidaat beter leren kennen.

Persoonlijk gesprek
Zoom kan ook worden gebruikt voor persoonlijke gesprekken, bijvoorbeeld om contact te houden met vrienden en familie die ver weg wonen. Door Zoom te gebruiken op je telefoon kun je eenvoudig en snel een videogesprek voeren en bijpraten met dierbaren. Dit kan handig zijn als je geen toegang hebt tot een computer of laptop, maar wel een telefoon bij de hand hebt.

Webinars
Zoom wordt ook vaak gebruikt voor webinars en online conferenties. Hierdoor kan je deelnemen aan belangrijke evenementen die normaal gesproken alleen fysiek plaatsvinden, maar nu ook online beschikbaar zijn. Door Zoom op je telefoon te gebruiken kun je deze evenementen bijwonen vanaf je telefoon, waar je ook bent.

Online counseling
Zoom wordt ook steeds meer gebruikt in de gezondheidszorg, met name voor online counseling. Mensen kunnen vanuit hun eigen huis of waar dan ook ter wereld counseling krijgen via een Zoom-videoconferentie. Dit is vooral handig voor mensen die te maken hebben met een mentale gezondheidsprobleem en hulp nodig hebben, maar om welke reden dan ook niet naar een fysieke afspraak kunnen gaan.