Beelden van vechtpartij waarbij scherpe voorwerpen zijn gebruikt tijdens Solid Grooves-festival

Op het Solid Grooves-festival, gehouden op het evenemententerrein Delta aan de Donauweg in het Westelijk Havengebied, heeft zich zondagavond een tragisch incident voorgedaan. Een grote vechtpartij brak uit. Een 21-jarige man uit Diemen is aan zijn verwondingen overleden, ondanks reanimatiepogingen in het ziekenhuis. Twee andere mannen, een 22-jarige uit Nieuwegein en een 24-jarige uit Amsterdam, raakten eveneens gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft twee verdachten, beide 20 jaar oud, gearresteerd in verband met de vechtpartij. Het onderzoek is nog gaande en getuigen of personen met beeldmateriaal worden verzocht zich te melden.

Na de vechtpartij ging het festival wel door, maar veel bezoekers besloten om naar huis te gaan. Een video van het incident circuleert online, waarop te zien is hoe twee groepen mensen met elkaar vechten en een man iets scherps gebruikt. De organisator van het festival, Apenkooi, heeft verklaard dat bezoekers voorafgaand aan het evenement zijn gefouilleerd. Er wordt onderzocht hoe het scherpe voorwerp desondanks het terrein heeft kunnen bereiken. Het besluit om het feest voort te zetten na het incident was gebaseerd op het voorkomen van paniek onder de aanwezigen. De organisatie betuigt haar afschuw over het incident en laat het politieonderzoek afwachten om antwoorden te krijgen. Bekijk de beelden door op de afbeelding hieronder te klikken: