Badjuffrouw heeft zo haar eigen manieren van zwemles geven

Ouders van jonge kinderen weten dat zwemles soms een uitdaging kan zijn. Het kan voorkomen dat een kind een watervrees heeft en deze angst eerst moet overwinnen alvorens te starten met basisvaardigheden zoals watertrappelen, de schoolslag en zwemmen in kleding. Het is belangrijk om kinderen geleidelijk en zorgvuldig aan het water te laten wennen, om te voorkomen dat ze negatieve ervaringen associëren met zwemmen.

Velen kiezen er daarom voor om kinderen zachtzinnig en geduldig te introduceren in het water. Er zijn echter nog steeds zweminstructeurs die vasthouden aan de oude methodes, bekend bij degenen die in de jaren 80 of 90 zwemles volgden. Dit houdt in dat kinderen direct het diepe in worden gegooid om te zien of ze blijven drijven. Er zijn zelfs enkele instructeurs die nog een stap verder gaan in deze directe aanpak. Bekijk de beelden hieronder: