Oude Fortnite maps een grote hit

De afgelopen week kondigde Epic Games aan dat de oude map van Seizoen 1 terug zou keren in Fortnite. Sinds 3 november hebben spelers de mogelijkheid om opnieuw de oude map te ervaren, en dit blijkt goed te bevallen bij de spelers.

person holding blue and white box

Het nieuws werd gedeeld door de ontwikkelaar, Epic Games, via het officiĆ«le Fortnite-account op X. Met de aanstaande update keert de Battle Royale-game terug naar Chapter 1, een tijdperk dat door veel spelers wordt beschouwd als de gloriedagen van Fortnite. Volgens eerdere geruchten van Wenso (via Insider-Gaming) maakt de terugkeer van de originele Fortnite-map deel uit van een “time corruption”. Er wordt gesuggereerd dat elke week een nieuw seizoen zal volgen. Nu, een week later, blijft elke week een nieuwe update verschijnen.

Een opvallend detail is dat sprinten en klimmen nu ook beschikbaar zullen zijn in deze versie van de game, hoewel dit oorspronkelijk niet het geval was in Chapter 1. Deze functies zijn toegevoegd met de introductie van Zero Build, een modus waarin bouwen niet mogelijk is. Fortnite-leaker HYPEX meldt ook op X dat ziplines zijn toegevoegd aan de Chapter 1-map om deze speelbaar te maken in de Zero Build-modus.

Fortnite, het iconische Battle Royale-spel ontwikkeld door Epic Games, heeft sinds de lancering in 2017 wereldwijd ongekende populariteit bereikt. Met miljoenen spelers van alle leeftijden en een invloed die zich uitstrekt tot popcultuur en esports, blijft Fortnite een waar fenomeen. Laten we enkele redenen bekijken achter de buitengewone populariteit van dit spel.