Brommobiel in Amsterdam rijdt over voetganger na woordenwisseling

Een verhitte woordenwisseling lijkt de trigger te zijn geweest voor een opmerkelijk incident op de Leliesluis in het centrum van Amsterdam. Op beeldmateriaal is te zien hoe de bestuurder van een elektrische brommobiel een man aanrijdt en over diens benen rijdt. Vervolgens botst hij ook tegen een fietser aan, om daarna in volle vaart te vluchten.

Het incident voltrok zich vandaag kort voor 14.00 uur. Op het moment dat de bestuurder over de benen van de man rolt, uiten diverse omstanders hun afschuw door luid te schreeuwen, zoals te horen is op de video. Een poging om de bestuurder tot stilstand te brengen door de deur open te trekken slaagt, maar de bestuurder weet toch te ontsnappen in zijn voertuig. Opmerkelijk genoeg raakte niemand gewond bij het voorval, maar twee betrokkenen hebben besloten aangifte te doen. Bekijk de beelden hieronder: